viernes, 8 de marzo de 2013

Lisa. Crònica del 15M - Capítol VI


Van anar passant els dies i sempre que podíem la Lisa i jo quedàvem per xerrar. Ni l'un ni l'altre parlàvem amb ningú més d'aquella manera, ella perquè sabia que la gent la veia com una boja, i jo perquè amb la meva timidesa encara no m'havia relacionat amb ningú fora de la classe. L'ambient a la Universitat cada cop era més calent, les notícies dels forts enfrontaments a Egipte i Tuníssia van acabar d'escalfar els cors dels estudiants, que ara ens posàvem a la pell dels nostres companys africans. Uns cors que començaven a estar calents des de feia mesos amb l'augment de les taxes universitàries i tota la merda del Pla de Bolonya que ens queia al damunt. Finalment, després de xerrades i assamblees diverses es va programar una manifestació d'estudiants per al dia 30 de març. La Lisa i jo vem quedar per anar-hi junts.

La manifestació va ser un èxit en totes les ciutats del país, una manifestació multitudinària d'estudiants que defençàvem l'educació pública, dèiem NO a l'augment de taxes acadèmiques i a les noves lleis discriminatòries per als estudiants amb pocs recursos. També exigíem un lloc de treball digne i no pas els contractes basura amb què ara ens trobem els joves quan acabem la carrera, i criminalitzàvem les retallades que es preveien en Educació amb crits contra banquers i especuladors diversos, únics culpables de la gran crisi -o millor dit, gran estafa- actual.

A partir d'aquell dia es pot dir que passàvem més hores en assamblea que no pas fent classes. A Catalunya s'estaven començant a retallar tots els drets cívils que la societat havia adquirit amb tants esforços durant els darrers anys. Les retallades que va exercir el nou Govern de la Generalitat per solucionar la forta crisi financera a què estava sotmès el país van indignar ràpidament la població, justament perquè van començar tocant les peces essencials de qualsevol país: l'Educació i la Sanitat, dilapidant-les com a feres salvatges que no han d'existir. Després la gent va haver de veure com amb els diners del poble s'ajudava els grans culpables de tot el desgavell creat: bancs, grans empreses i altres estafadors. La població es va rebotar encara més, una població, la majoria de la qual, estava endeutada fins al coll amb tota la sèrie de bancs i caixes que s'havien obert durant l'auge del creixement econòmic desenfrenat dels darrers trenta o quaranta anys, els quals els darrers deu anys s'havien dedicat a enganyar el poble amb les seves hipoteques, valors i altres estafes encobertes per la llei; els mateixos bancs i caixes que ara havíem de rescatar amb els diners de les retallades dels serveis que ens pertoquen per Constitució, ja pagats amb escreix amb els nostres impostos.

(Impostos, quina paraula! Mai no hi havia pensat, però deu venir d'impostor, no?  Quina gràcia les paraules! Estan tan malaltes com la pròpia humanitat, gastades i  violades per totes bandes, pobres paraules! Elles han omplert els crits de guerra, els sermons religiosos, les lleis i normes polítiques, han estat instruments per a la mentida, en definitiva instruments per matar en nom d'unes altres paraules també malmeses! Pobres paraules quan han estat tan mal usades!...)

Tothom s'adonava cada dia més que estàvem en mans d'uns impostors amb tota regla, des del banc més miserable fins al govern de la Merkel anaven en contra de l'estat del benestar dels qui havien fet pujar els països amb gran esforç i treball. La Lisa sempre deia: "Ens deixem prendre el pèl perquè ja estem agonitzant, i encara ens volen acabar d'exprèmer abans que petem i ja no ens puguin treure més suc."

Però encara no ens havien aplastat del tot. La gent va començar a mobilitzar-se a través de les xarxes, sobretot del twiter i facebook, i es va programar una gran manifestació per al 15 de maig. Aquell abril, doncs, com he dit, les reunions i assamblees d'estudiants eren la nota del dia, ningú confiava en cap partit polític, tots ens havien defraudat exageradament i el nou govern encara semblava pitjor que l'anterior: "Merda de país! Com es pot votar aquesta mena de gent? No hi ha ningú que se salvi, tots són una colla de corruptes i podrits. Te'n desfàs d'uns i els que vénen són iguals o pitjor", era una frase que d'una manera o altra sortia de totes les boques en aquell moment, aquesta l'havia dit la Lisa, és clar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario